Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Παρουσίαση Κοινοβουλευτικού Έργου, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013


Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοσιογραφικής Εστίας, μαζί με τις κοινοβουλευτικές μου συνεργάτιδες, παρουσιάσαμε το έργο που επιτελέσαμε στην κοινοβουλευτική περίοδο 2012-2013. Δεχθήκαμε την κριτική του κοινού αλλά και τις ιδέες και προτάσεις του.

Πιστεύουμε ότι στην εποχή της έντονης κατακραυγής και της απαξίωσης του πολιτικού συστήματος, βασικό εργαλείο της αναστήλωσης της εμπιστοσύνης των πολιτών, είναι η διαφάνεια και η κοινωνική λογοδοσία. Υπάρχει πολλή άγνοια και φημολογία για τον πραγματικό ρόλο της Βουλής, τις δυνατότητες των βουλευτών και τις ευθύνες των κομμάτων. Στα κοινωνικά δίκτυα – που όλο και περισσότερο αποτελούν το μέσο πληροφόρησης – κυκλοφορούν συχνά διάφοροι μύθοι και χίμαιρες, που μόνο μέσω της απευθείας ζωντανής και ανθρώπινης επικοινωνίας μπορούν να διαλυθούν.

Τα μέσα ενημέρωσης οφείλουν να προβάλουν τέτοιας μορφής καλές πρακτικές και να αναδεικνύουν τις ευκαιρίες που δίνονται στους πολίτες να συμμετέχουν στη διαμόρφωση πολιτικών, μέσα από τη δυνατότητα που τους δίνεται για ελεύθερη κριτική και σκέψη.




Δεν υπάρχουν σχόλια: