Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Διάλεξη στο ΤΕΠΑΚ, Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010


Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για σκοπούς πολιτικής επικοινωνίας


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010, στο ΤΕΠΑΚ στην αίθουσα «Λάρνακα», διάλεξη με θέμα «Πολιτική Επικοινωνία και Νέες Τεχνολογίες» στο πλαίσιο του μαθήματος «ΕΣΔ132: Τεχνολογικό Επικοινωνιακό Περιβάλλον – Ανάπτυξη και Χαρακτηριστικά» το οποίο διδάσκει η Λέκτορας του Τμήματος Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου Δρ Ελένη Α. Κύζα. Το θέμα ανέπτυξε ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης ενώ έκαναν παρεμβάσεις η Γενική Γραμματέας του Κινήματος κα. Ιωάννα Παναγιώτου και η Επικοινωνιολόγος του Κινήματος κα. Άρτεμις Πνευματικού.

Κύριος ομιλητής ήταν ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης. Στην εισαγωγή του ο κ. Περδίκης αναφέρθηκε αναλυτικά για τις πιο συνηθισμένες μεθόδους επίτευξης πολιτικής επικοινωνίας. Χαρακτηριστικά ο κ. Περδίκης ανέφερε «Η μέθοδος «Πρόσωπο με πρόσωπο», τα έντυπα μέσα όπως εφημερίδες και φυλλάδια, η τηλεόραση και το ραδιόφωνο, αποτελούν σημαντικά εργαλεία παραγωγής πολιτικής επικοινωνίας». Αφού ανάλυσε το καθένα ξεχωριστά έκανε αναφορά στις νέες τεχνολογίες που μπήκαν στη σύγχρονη ζωή. Μερικές από αυτές, όπως ανάφερε ο κ. Περδίκης, είναι «η επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), ιστοσελίδων, διάφορων ιστολογίων και εργαλείων διαδικτυακής κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook, twitter, η αποστολή newsletters και γραπτών μηνυμάτων sms, κλπ».

Σε αυτό το σημείο ο κ. Περδίκης ανάλυσε την αποδοτικότητα των νέων τεχνολογιών στην οποία εντοπίζει θετικά αλλά και αρνητικά σημεία. Ως προς τα θετικά υποστήριξε την αποδοτικότητα, την αμεσότητα, τη δωρεάν και οικολογική πληροφόρηση που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες αλλά και ως προς τα αρνητικά επισήμανε ότι η σύγχρονη τεχνολογία δεν είναι προσβάσιμη από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Στο τέλος της διάλεξης διεξήχθηκε παραγωγική συζήτηση μεταξύ των φοιτητών και του κ. Περδίκη.






Δεν υπάρχουν σχόλια: